Thread
Print

紅尾水鴝(雌) Plumbeous Redstart(female)

紅尾水鴝(雌) Plumbeous Redstart(female)

地點 : 曹公潭 Tso Kung Tam TW

日期 : 2012-12-01

隨緣為經,量力為緯;有緣無力是枉然,有力無緣也徒然。

師兄,
我都有加上來一齊看

靚靚!

呢個紅尾水鴝飛到好近, 大家都拍得到靚靚相.

高清版, 這幾天上班無得去, 要等到星期六

再 CORP細d, cut 60%左右

請問師兄是不是在那個度假營裏面嗎

at 曹公潭 Tso Kung Tam TW

Quote:
原帖由 slauhk 於 7/12/2012 19:06 發表
at 曹公潭 Tso Kung Tam TW
謝謝
但佢唔比我入去

不需要入營 有需要留email比私話比你知 ,不過同場個隻白頂溪鴝 White-capped Redstart好似走了
Samson

Quote:
原帖由 slauhk 於 8/12/2012 22:07 發表
不需要入營 有需要留email比私話比你知 ,不過同場個隻白頂溪鴝 White-capped Redstart好似走了
Samson
謝謝師兄
s13@hotmail.com.hk

send to you

Quote:
原帖由 slauhk 於 9/12/2012 14:16 發表
send to you
收到你的信啦
在香港討論區是你嗎
我是玩意

Yes是小弟多多指教

Quote:
Original posted by slauhk at 8/12/2012 22:07
Samson
青衣公園出現了一隻白頂溪鴝, 不知是否與曹公潭同一隻, 尾羽和頸項羽的損壞程度有所不同.

Quote:
Original posted by 9Wi at 9/12/2012 23:10

青衣公園出現了一隻白頂溪鴝, 不知是否與曹公潭同一隻, 尾羽和頸項羽的損壞程度有所不同.
咪個隻比紅尾打走個隻羅!!

Quote:
Original posted by slauhk at 9/12/2012 23:27

咪個隻比紅尾打走個隻羅!!
真係同一隻白頂溪鴝?

似乎無可能白頂溪鴝俾紅尾水鴝趕走喎, 因為曹公潭的白頂溪鴝惡過紅尾水鴝, 只見到白頂趕紅尾.

Quote:
Original posted by lexusjohn at 5/12/2012 09:25
高清版, 這幾天上班無得去, 要等到星期六
高清害人不淺........

高清有兩個弊端 :

1) 睇得多高清好傷眼, 會界損眼睛, 令微絲血管破裂、瞳孔漲大唔識收;

2) 對荷包更是不利, 會患上乾硬化症候群, 人即使唔立時暴斃, 都會流血不止慢慢陰乾.   

Quote:
Original posted by 9Wi at 10/12/2012 00:16

真係同一隻白頂溪鴝?
似乎無可能白頂溪鴝俾紅尾水鴝趕走喎, 因為曹公潭的白頂溪鴝惡過紅尾水鴝, 只見到白頂趕紅尾.
正常系,私影個日我影白頂次次趕,上星期冇再去朋友在場打比我報料影緊時隻紅尾水鴝反擊
但似乎無可能但已經發生 ,已有朋友當影緊時見到 ,唔方便 quote 人地d相.

Quote:
Original posted by slauhk at 9/12/2012 22:47
Yes是小弟多多指教
請多指教

Quote:
Original posted by 9Wi at 10/12/2012 00:29

高清害人不淺........

高清有兩個弊端 :

1) 睇得多高清好傷眼, 會界損眼睛, 令微絲血管破裂、瞳孔漲大唔識收;

2) 對荷包更是不利, 會患上乾硬化症候群, 人即使唔立時暴斃, 都會流 ...
好靚

Quote:
Original posted by slauhk at 10/12/2012 10:21

正常系,私影個日我影白頂次次趕,上星期冇再去朋友在場打比我報料影緊時隻紅尾水鴝反擊
但似乎無可能但已經發生 ,已有朋友當影緊時見到 ,唔方便 quote 人地d相. ...
哈哈, 原來係「雌老虎發威」, 紅尾水鴝大反擊.

Quote:
Original posted by s13007 at 10/12/2012 16:27

好靚
影靚相要承受「三傷」: 眼、荷包之外, 器材太重好身(四肢 + 腰骨).

[ Last edited by 9Wi at 10/12/2012 21:47 ]

高清版很靚!

Thread